Inpaklijst vakantie baby
Luiers, babyvoeding, fopspenen en teddyberen. Dat is zomaar een willekeurig lijstje van items die je meeneemt op vakantie met je baby. Want waar je voorheen je koffer een paar uur voor vertrek ontspannen inpakte, krijg je nu misschien al weken van tevoren de zenuwen. Wat moet ik allemaal meenemen, past alles, kunnen we het tillen en wat moet ik meenemen om mijn kind zoet te houden tijdens de vlucht. Stuk voor stuk begrijpelijke vragen, maar wij kunnen alvast zeggen; stress is nergens voor nodig. Een goede voorbereiding met handige inpaklijst voor je vakantie met baby is het halve werk!
We spreken uit ervaring. Bij Corendon werken namelijk veel vaders en moeders met baby’s en kleine kinderen. Op basis van hun reiservaringen hebben wij de meest praktische inpaklijst voor je vakantie met je baby samengesteld. Deze lijst houdt rekening met de verschillende ontwikkelingsfases van baby’s, waardoor je meteen al kan beginnen met schrappen. Zo hoef je bijvoorbeeld als je borstvoeding geeft geen poedertoren en flesvoeding mee. Dat scheelt weer! Ook delen we handige tips met je, zodat jij je met plezier kan voorbereiden op een zorgeloze vakantie met je kleintje.
Praktische inpaklijst vakantie baby
Het is zover. Je eerste vakantie met je baby staat voor de deur. Zodra je begint met inpakken kun je vast wel wat hulp en overzicht gebruiken. Want hoe beter jij op alles bent voorbereid, hoe relaxter je op reis gaat. En dat voelt je baby natuurlijk ook. Speciaal voor jou hebben we daarom puntsgewijs alle belangrijke items op onze speciale paklijst voor een vakantie met baby gezet. Succes met inpakken!
Ben je al klaar om je koffer in te pakken, maar heb je nog geen reis uitgekozen? Kijk dan eens naar ons uitgebreide aanbod van speciaal geselecteerde aanbod voor vakanties met baby’s.
Neem niet teveel mee
De eerste belangrijke voorwaarde voor een goede inpaklijst voor je vakantie met baby is dat je je bij elk item serieus afvraagt of je het echt nodig hebt. Eenmaal op vakantie blijkt vaak al snel dat je veel te veel hebt meegenomen. Bovendien heb je op de meeste vakantiebestemmingen een supermarkt in de buurt met een ruim assortiment aan babyproducten. Zo hoef je bijvoorbeeld alleen voor de eerste paar dagen luiers en billendoekjes mee te nemen, de rest koop je gewoon daar. Ditzelfde geldt voor schepjes, emmertjes en zwembanden. Veel badplaatsen barsten van deze items. Zonde van de ruimte in je koffer om dit vanuit Nederland mee te nemen.
Ruimbagage
De kleding van je kleintje neemt vaak de meeste ruimte in beslag in je ruimbagage. Je wilt natuurlijk wel de nodige reservesetjes meenemen en rekening houden met verschillende weersomstandigheden. Wat helpt is om eerst te checken in de beschrijving van je hotel of appartement of de accommodatie een was- en droogservice aanbiedt. Zo kun je ter plaatse gemakkelijk de was tegen een kleine vergoeding (laten) doen. Of misschien staat er zelfs wel een wasmachine in je appartement. Om je kledinglijst extra te doen slinken kan je kort van tevoren de weersvoorspelling checken. Als je dagen achter elkaar heerlijke temperaturen met zon ziet, hoef je natuurlijk niet 3 truien mee te nemen. Toch kan het ook op je vakantiebestemming vaak ’s avonds wat afkoelen, dus een vestje of jasje meenemen is altijd slim.
Kilostress
Grote kans dat je tijdens je gezinsvakantie meer kilo’s meeneemt dan wanneer je zonder baby op vakantie gaat. Daar hebben veel luchtvaartmaatschappijen een goede oplossing voor. Zo kan je bijvoorbeeld bij Corendon (Dutch) Airlines verschillende aantallen kilo’s bijboeken. Je betaalt dan misschien net iets meer om meer kilo’s aan gewicht mee te nemen in je koffer, maar je hebt geen stress dat het niet past of op het vliegveld alsnog te zwaar blijkt te zijn. Onbetaalbaar toch?!
Handbagage
Om zo relaxt mogelijk met je baby op vakantie te gaan, is het handig om alleen het écht belangrijke in je handbagage mee te nemen. Dus neem een paar setjes reservekleding, een ruim aantal luiers en luierzakjes voor de reis, billendoekjes en eten en drinken en je hebt de basis bij elkaar. Krijgt je baby flesvoeding? Neem dan de flesvoeding mee in een poedertoren en neem voor de zekerheid ook poeder voor een paar extra maaltijden mee. Achter de paspoortcontrole kun je vaak bij cafeetjes en restaurants gekookt water krijgen en aan boord kan de fles opgewarmd worden. De flessenwarmer kan dus mooi in je ruimbagage. Vergeet ook niet om het paspoort of identiteitsbewijs van je baby in de handbagage te doen. De inpaklijst voor je vakantie met baby blijft qua handbagage dus lekker kort.
Voor onderweg in het vliegtuig
Waar veel ouders het meeste tegenop zien is het reizen in het vliegtuig met baby. Je wilt andere passagiers niet tot last zijn. En wat moet je doen als je kindje het ineens op een krijsen zet of als je dreumes niet op zijn billen wil blijven zitten. Kleine baby’s kunnen in het vliegtuig vooral last hebben van druk op de oren, houd om de druk tegen te gaan altijd een fopspeen en drinken bij de hand tijdens het stijgen en landen. Misschien valt je kleintje na zo’n lekkere fles melk zelfs wel in slaap. Oudere baby’s en dreumesen willen vaak op ontdekkingstocht en vinden het maar saai om zo lang stil te zitten. Vermaak is het geheim. Neem uitdagende lichtgewicht speeltjes mee in je handbagage, een lekkere snack en een paar kleine cadeautjes om onderweg uit te pakken bij goed gedrag. En wat denk je van een telefoon of tablet met leuke filmpjes? Onmisbaar op je paklijst voor je vakantie met baby.
Kinderwagens, buggy’s en autostoeltjes
Misschien wel de beste tips om ontspannen te reizen is het meenemen van een draagzak in je handbagage. Voor je kleintje is dit lekker veilig en voor jou tilt het makkelijk. En dat is wel nodig wanneer je de kinderwagen vaak al bij de check-in moet inleveren en pas in de bagagehal kunt ophalen. Zodra je kindje rechtop kan zitten is het handig om een paraplubuggy mee te nemen. Lekker licht in gewicht en op veel luchthavens mag deze wél meegenomen worden tot aan de gate. Dan heb jij mooi je handen vrij en hoeft je kleintje niet kilometers te lopen. Houd er wel rekening mee dat je dan soms bij aankomst alsnog een stuk moet lopen voor je de buggy weer in handen hebt. Autostoeltjes hoef je nooit mee op vakantie, want bij de meeste autohuurmaatschappijen kun je van tevoren tegen een laag tarief een autostoeltje bijhuren. Dat scheelt weer tillen, fijn he?!
Wat je echt niet mag vergeten
Wat je volgens ons niet mag vergeten van je inpaklijst van je vakantie met baby is een babyfoon. Want wanneer je kleintje overdag of ’s avonds lekker op bed ligt, hoef jij niet verplicht op rust. Zet de babyfoon aan, trek je zwembroek of bikini aan en neem een duik in het zwembad. Zo heb je toch nog even wat relaxtijd voor jezelf. Ook een reserve tutdoekje of knuffel én een reserve fopspeen behoren tot dit lijstje. In veel landen hebben ze namelijk nog nooit gehoord van Woezel, Pip, Nijntje en je baby’s vertrouwde fopspeenmerk. Het grote verdriet als je baby deze kwijtraakt tijdens jullie vakantie kan een behoorlijke smet op de vakantiepret leggen. Vermijd dit risico gemakkelijk en neem ook Teddy 2, Nijn 2 of Pip 2 mee op vakantie :-).
Heb je nog geen vakantie uitgezocht, maar wil je graag vakantie vieren met je baby, dreumes of oudere kinderen? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide aanbod aan vakanties voor kinderen . Wie weet kan jij dan al heel snel gebruikmaken van onze speciale paklijst voor een vakantie met je baby.